YRITYS

Vastuullista ja kestävää metsänomistamista 

Me omistamme metsää Pohjois-Suomesta. Meille metsät ovat elämäntapa, joten niiden hyvinvointi ja monimuotoisuuden varjeleminen ovat tärkeitä arvojamme. Ammattilaisillamme on yhteensä noin 100 vuoden kokemus metsänhoidosta, ja olemme aktiivisesti mukana metsänhoidossa. Tämän osaamisemme haluamme tarjota kaikille, jotka haluavat löytää oman tapansa olla osana suomalaisten metsien elinvoimaisuuden säilyttämisessä. 

Nordic Silva on metsänomistaja ja tehtävämme on metsätuottojen kehittäminen vastuullisesti. Hyvinvoiva ja monimuotoinen metsäomaisuus tuottaa sekä taloudellista kasvua että lisää virkistysarvoja. Kehitämme uusia muotoja asiakkaillemme sijoittaa metsiin ja olla näin osana Suomen metsistä saatavan lisäarvon kasvattajana. 

Nordic Silva Oy on perustettu vuonna 2017. Kotipaikkamme on Oulussa ja lisäksi meillä on toimihenkilöt Rovaniemellä ja Kajaanissa. Toimimme puolen Suomen alueella Pohjois-Suomessa ja Kainuussa.

Keskiössä monimuotoinen luonto

Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät alueet ja elinympäristöt jätetään metsätalouden ulkopuolelle. Kannamme myös osaltamme vastuun suojelusta ja monimuotoisuudesta. Yhtiömme maille on perustettu mm. noin 10 hehtaarin kokoinen vapaaehtoinen suojelualue sekä noin 25 hehtaarin kokoinen kosteikko.

Metsänhoidolla voi vaikuttaa ilmastoon

Nordic Silvan tavoitteena on olla myös hiilensitoja, mikä tarkoittaa sitä, että metsiämme ei hakata kasvua enempää. Pyrimme myös lisäämään hiilensidontaa lannoittamalla metsiä ja metsittämällä puuttomia alueita.

Metsien virkistyskäyttö

Huomioimme myös muut metsänkäyttömuodot. Pyrimme vuokraamaan maat paikallisille metsästysseuroille, emme peri maistamme vuokraa. Näin turvaamme myös metsiemme virkistyskäytön ja riistakantojen hoidon.

Usein kysytyt kysymykset

Nordic Silvan palvelut on tarkoitettu kaikille, ketkä miettivät metsämaan hintaa ja metsän myyntiä tai ostoa. Me Nordic Silvalla teemme reilut metsäkaupat ja autamme asiakkaitamme koko kaupanteon ajan kaikissa käänteissä. 

Asiakkaitamme ovat usein metsäomaisuutta hallussaan pitävän perikunnan osakkaat. Asiakkaitamme ovat myös metsäsijoittajat sekä nuorempi sukupolvi, joka on perinyt esimerkiksi suvun hallussa ollutta metsää vanhemmiltaan. 

Ota meihin yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Tarvitsemme myytävän kohteen kiinteistötunnuksen. Valmis metsäsuunnitelma tai tila-arvio nopeuttaa prosessia, mutta ei ole välttämätön.

Käymme lähes poikkeuksetta tarkastamassa kohteen maastossa. Maastokäynnin jälkeen teemme sinulle ostotarjouksen ja käymme tarkemmat neuvottelut.

Seuraavaksi teemme kauppakirjasta luonnoksen ja sovimme kaupanteon ajankohdan. Sinun ei välttämättä tarvitse tulla paikalle, kauppa voidaan tehdä myös valtakirjalla.

Tyypillisesti kauppaprosessi kestää yhteydenotosta kaupantekoon noin kaksi viikkoa.  Me vastaamme kaikista kauppaprosessin kustannuksista.

 

Kaupantekoprosessin kesto riippuu aina metsäkaupan laajuudesta ja kokonaisuudesta, mutta tyypillisesti kauppaprosessi kestää yhteydenotosta kaupantekoon noin kaksi viikkoa. Rahat metsäkaupoista voivat olla myyjän tilillä jopa seuraavana päivänä.

Me Nordic Silvalla toimimme aina vastuullisesti ostamiemme metsäpalstojen suhteen. Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät alueet jätetään metsätalouden ulkopuolelle. Nordic Silvan mailla on mm. vapaaehtoisesti perustettu vajaan kymmenen hehtaarin kokoinen suojelualue. Metsiämme ei myöskään hakata sen kasvua enempää, sillä tavoitteenamme on olla hiilensitoja.